HOT Startup - шаблон joomla Продвижение

Bij Atelier Hemelsbreed kun je naast holistisch tekenen ook de kracht en hemelsbrede mogelijkheden ontdekken van het tekenen en schilderen van mandala’s.

In deze drukke tijd is het goed om af en toe eens afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en tijd te nemen voor jezelf. Het kleuren, tekenen of schilderen van mandala’s heeft een helende en rustgevende werking op het totale functioneren. Het is een krachtige methode om stress te overwinnen en contact te maken met je diepere zelf. Mandala tekenen is een inspiratiebron om nieuwe vormen en mogelijkheden te ontdekken vanuit je eigen belevingswereld. Je hebt geen tekenervaring nodig om mee te kunnen doen. Het is geschikt voor jong en oud.

Het woord mandala is afkomstig uit het klassieke Sanskriet en betekent heilige cirkel, een oersymbool voor eenheid, heelheid en volmaaktheid. Een mandala resoneert met, en is de reflectie van de vele vormen van natuur, aarde en kosmos. Mandala’s worden al duizenden jaren gebruikt en deze ronde kunstvorm komt in alle culturen voor.

Iedere mandala is uniek, net als de mens die hem maakt! Een kunstzinnige zoektocht naar je eigen wijsheid, kan je leven een plezierige wending geven.De cursus

Tijdens de lessen is er aandacht voor kleur- en constructieve technieken en het leren omgaan met verschillende materialen, bijv. kleurpotlood, ecoline, acryl- en aquarelverf, Oost-Indische inkt en fineliner. Je ontwikkelt vaardigheden die je nodig hebt bij het tekenen van mandala’s. De cursus bestaat uit een basis- en een vervolgcursus. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van max. 6 personen.

De basiscursus

In de basiscursus mandalatekenen maak je kennis met de principes van het mandalatekenen. Je verkent de cirkel met al zijn mogelijkheden. Gewerkt wordt met o.a. stromingsbeelden, de golfbeweging, de spiraal, spiegelbeelden en geometrische mandala’s. Daarnaast wordt er ruim aandacht gegeven aan de techniek van het kleuren, de indeling van de cirkel en het gebruik van hulplijnen.Omdat het proces stap voor stap wordt  begeleid zul je versteld staan van jezelf en de mooie tekeningen die er ontstaan.

De basiscursus bestaat uit een blok van 6 lessen van gemiddeld 2½ uur. De kosten: € 90,- voor 6 lessen (incl. materiaal, koffie, thee en iets lekkers). De cursus start als er voldoende aanmeldingen zijn. Tijd en data in overleg.De vervolgcursus

In de vervolgcursus gaan we de technieken en vaardigheden die je geleerd hebt verder uitwerken en gebruiken bij het maken van o.a. culturele, geometrische, symbolische en intuïtieve mandala’s.

Zendala’s

Tijdens deze cursus wordt ook aandacht besteed aan het maken van zendala’s. Net als mandalatekenen is dit een vorm van meditatief tekenen. Al krabbelend met patroontjes en figuurtjes, veelal getekend met fineliner, ontstaan de mooiste kunstwerken binnen de cirkel. Het werkt net als mandala tekenen heel rustgevend en je kunt er je gevoel heerlijk in kwijt.

De vervolgcursus bestaat uit een blok van 6 lessen, die je steeds weer kunt verlengen. Een les duurt gemiddeld 2½ uur.
De kosten: € 90,- voor 6 lessen (incl. koffie, thee, iets lekkers en al het materiaal, behalve de kleurpotloden, die dien je tijdens deze cursus zelf mee te brengen).
Bij voldoende deelname; tijd en data in overleg.

E-mail: atelierhemelsbreed@xs4all.nl

Telefoon: 06-54786613

Wilt u meer informatie ontvangen betreft mijn schilderijen of de cursussen, neem dan vrijblijvend contact met me op voor de verschillende mogelijkheden.