HOT Startup - шаблон joomla Продвижение

Holistisch tekenen en schilderen is een plezierige en ontspannen creatieve bezigheid. In het holisme wordt de gehele mens, in zijn denken, voelen en willen aangesproken. Iedere les is een avontuur en brengt je dichter bij jezelf.

De lessen zijn zo opgebouwd dat er aan de hand van vragen een koppeling gemaakt wordt vanuit de tekening naar het lichaam en het dagelijkse leven. Dat schept de mogelijkheid om inzichten op te doen over jezelf. Op die manier kun je het oude los laten zodat er iets nieuws in je leven geboren kan worden.
Het tekenen is een middel om naar buiten te laten stromen wat er op dat moment in jou leeft. Wat je nog niet onder woorden hebt gebracht wordt zichtbaar en tastbaar; je haalt je onbewuste naar boven. Je leert je eigen symbooltaal kennen en ontdekt dat ook in jou een kunstenaar schuilgaat met een eigen unieke tekentaal. Het maken van een persoonlijk kunstwerk is een waardevolle belevenis, die je raakt.
Holistisch tekenen, het veelzijdige spelen met vorm en kleur, bevordert je innerlijke beweeglijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Het effect van kleine stapjes is vele malen groter dan één reuzenstap, het maakt een hemelsbreed verschil.De Cursus

De cursus bestaat uit een blok van 6 lessen van gemiddeld 2,5 uur. In iedere les komen er een nieuw thema en nieuwe werkvorm aan bod. Afhankelijk van het thema, maak je gebruik van lichaamswerk, visualisaties en verschillende teken- en/of schildertechniek. Je werkt met uiteenlopende tekenmaterialen zoals bijv. kleurpotloden, fineliner, ecoline, oliepastel, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt, pastelkrijt, waskrijt en collages.

Tekenervaring is niet nodig, je creativiteit wordt – waar nodig – stap voor stap – begeleid. Daarbij staat niet het resultaat centraal maar is, wat je bij jezelf waarneemt tijdens het bezig zijn belangrijk. Ik werk individueel en in kleine groepjes (max. 5 personen) zodat er meer ruimte en gelegenheid is voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

In de cursus holistisch tekenen en schilderen worden thema's aangeboden die zowel in jezelf als in de natuur aanwezig zijn;
Golfbeweging : je levensenergie
Stromingsbeelden : hoe beweeg je?
Spiralen : met welke kwaliteiten kom je naar buiten?
Kleur : hoeveel invloed heeft kleur op je leven?
Kolamtekenen : kies je eigen koers.
Fantasie : laat je fantasie stromen.
De Lemniscaat : zoek je balans, evenwicht en harmonie.
En nog veel meer …….. Laat je verrassen!

De cursus wordt in eigen atelier gegeven en bestaat uit een blok van 6 lessen, die je steeds weer kunt verlengen. De kosten : € 90,- voor 6 lessen (incl. materiaal, koffie, thee en iets lekkers). Bij voldoende deelname; tijd en data in overleg.

E-mail: atelierhemelsbreed@xs4all.nl

Telefoon: 06-54786613

Wilt u meer informatie ontvangen betreft mijn schilderijen of de cursussen, neem dan vrijblijvend contact met me op voor de verschillende mogelijkheden.